Fjæreheia Amfi

Dronebilde av Fjæreheia Amfi i dagslys - Klikk for stort bilde

Fjæreheia Amfi er en unik og fantastisk utendørsscene, som befinner seg i det vakre granittfeltet i Grimstad. Den samme granitten som opprinnelig skulle brukes til et nazimonument, har i stedet gitt gjenklang til frie ytringer og menneskeskapt kunst. Her arrangeres både teaterforestillinger og konserter. 

Agder Teater kjøpte steinbruddet som ligger cirka 2 kilometer fra Fjære kirke i 1995, og sommeren 1999 sto det nye tribuneanlegget med 1000 sitteplasser klart. Steinbruddet er en utendørs scene med fantastisk akustikk og har siden åpningen berørt over 140 000 teaterpublikummere med uforglemmelige opplevelser.

I 2023 tok Grimstad kommune over anlegget fra Kilden og etablerte et heleid aksjeselskap til å utvikle anlegget. I årene fremover skal vi ruste opp anlegget og området omkring, og skape en unik destinasjon. Vi ønsker å skape en destinasjon og et program som er relevant og attraktivt for ung og gammel i Grimstad og Agder, og som tiltrekker seg besøkende fra både inn- og utland.  

Program sommeren 2024

Plakat Brand - Klikk for stort bilde

Brand 

20. juli til 28. juli kan du oppleve Brand i Vidar Magnussens regi, med noen av landets råeste skuespillere på scenen.

Brand er fortellingen om en mann som er villig til å ofre absolutt alt for å etterleve sine prinsipper og idealer. I forestillingen utforskes det intense skjæringspunktet mellom ubøyelig idealisme og livets brutale realiteter.

Steinbruddet i Fjæreheia, med sin majestetiske skjønnhet, kraftfulle atmosfære, og høye vegger danner en perfekt ramme rundt Ibsens intense Brand.

Mer informasjon om forestillingen og kjøp av billetter på nettsiden til Fjæreheia.

Highasakite

Highasakite sparker i disse dager i gang en etterlengtet turné for fulle hus, og 2. august kommer de til Grimstad. Konsertene i Fjæreheia Amfi ble utsolgt på få minutter, og vi gleder oss til å fylle hele det spektakulære steinbruddet med konsertglade mennesker.

Highasakite på scenen - Klikk for stort bilde

Highasakite har blitt et av våre aller mest folkekjære band. Med albumet Silent Treatment (2014) knuste de alle rekorder da de tilbrakte 134 uker på VG-lista. De har siden toppet plakaten til alle de store norske festivalene, solgt ut flere arenaer, vunnet flust av priser, opptrådt på Nobelkonserten, og turnert verden over.

Konsertene i Fjæreheia har kommet i stand i samarbeid med arrangøren Mawja. 

Praktisk informasjon

Forestilling i Fjæreheia - Klikk for stort bilde

Fjæreheia Amfi eies av Grimstad kommune, som overtok driften i 2023. Amfiet er lett tilgjengelig med bil eller kollektivtransport og er kun en 25 minutters sykkeltur fra Grimstad sentrum. 

Busser fra Grimstad sentrum til Fjæreheia blir satt opp i forbindelse med arrangementer, og kan bestilles hos Ticketmaster sammen med billetter til den enkelte forestilling.

Parkering mot avgift finnes cirka 2 kilometer fra Amfiet, ved Fjære kirke.

På nettsiden til Fjæreheia finner du svar på vanlige spørsmål og annet du måtte lure på. 

Nettsidene til Fjæreheia

For andre praktiske henvendelser, kontakt Visit Grimstad. 

Nettsidene til Visit Grimstad