Turområder for bevegelseshemmede

Hasseltangen friområde helt øst i kommunen.
Her er det bøkeskog, asfalterte stier både ned til en brygge ved Sømskilen og opp til et utsiktpunkt med utsikt til havet. Det er sikt mot alt fra Torungene ved inseilingen til Arendal og til Valøyene uten for Fevik.
Hasseltangen brukes mye og det er mulig å fiske etter sjøørret fra brygga selv om det er grunt.

Marivold friområde
I dette området er det en masse stier og en flott sitteplass på Gule odde helt ut mot Smørsund som er østre innseiling til Grimstad. Her vi du føle du er helt ute i skjærgården med en stor trafikk av småbåter om sommeren. Marivold er også en campingplass om sommeren, men snakker du med betjeningen på campingplassen skal du si at de skal vise deg veien ned til Paradisbukta hvor det er parkeringsplass for HC.

Kalvehageneset friområde
Ligger i Homborsund vest for byen.
Her ble det for noen få år siden tilrettelagt med stier for bevegelsehemmede.
Fra utsiktspunktet ser du ut til Homborsund fyr og havstrekningen Homborside som ved østavind kan være temmelig vill og farlig for småbåter.

Du har kanskje hørt Kåre Siems vise om en hyllest til Homborsund der han bl.a synger om Homborside. Da er dette området han synger om. Bevegelseshemmede som bruker dette området har gitt mange gode tilbakemeldinger om at her er det fint å være menneske - til alle årstider! Kalvehageneset friområde fikk i 2011 helt nytt toalett tilpasset HC-brukere.