Turområder for bevegelseshemmede

Hasseltangen

Hasseltangen er en del av Raet nasjonalpark og et mye brukt friområde. Her er det bøkeskog, asfalterte stier både ned til en brygge ved Sømskilen, og opp til et utsiktpunkt med utsikt til havet. Det er sikt mot alt fra Torungene ved innseilingen til Arendal og til Valøyene utenfor Fevik. Det er mulig å fiske etter sjøørret fra brygga, selv om det er grunt.

Marivold friområde

På Marivold friområde er det flere stier som er tilpasset bevegelseshemmede, og det er en flott sitteplass på Gule odde, helt ut mot Smørsund, som er østre innseiling til Grimstad. Her vi du føle du er helt ute i skjærgården med en stor trafikk av småbåter om sommeren. Marivold er også en campingplass om sommeren, men snakker du med betjeningen på campingplassen, skan du be dem vise deg veien ned til Paradisbukta, hvor det er parkeringsplass for HC.

Kalvehageneset friområde

Kalvehageneset friområde ligger i Homborsund, lengst vest i kommunen. .
Her er det tilrettelagt med stier, parkering og toalett for bevegelsehemmede.
Fra utsiktspunktet ser du ut til Homborsund fyr og havstrekningen Homborside, som ved østavind kan være temmelig vill og farlig for småbåter.

Storesand

Det er mulig for bevegelseshemmede å kjøre helt ned til stranda på Storesand, der en del av konkurransene i Mestrenes mester ble arrangert i 2021. Det er ingen tilrettelegging for bevegelseshemmede utover dette på Storesand.