Flotte markeringer av Frigjørings- og veterandagen

Frigjørings- og veterandagen ble onsdag markert både på Sandodden på Fevik, på Dyviks plass og ved Sjøkrigsmonumentet. Etter markeringene var det samling på vertshuset. 

Mange mennesker samlet rundt sjøkrigsmonumentet. I bakgrunnen ser vi båtene i havna, sjøen deler av Oddensenteret og parkeringsplassen bak Oddensenteret. - Klikk for stort bilde Grimstad kommune

Grimstad kommune bruker hvert år å markere Frigjørings - og veterandagen for å uttrykke anerkjennelse, respekt og takknemlighet overfor veteraner som har vist mot og motstand, og som har bidratt til å sikre frihet og menneskerettigheter nasjonalt og internasjonalt.

8. mai 2024 ble intet unntak. I samarbeid med Grimstad forsvarsforening,  Norsk Reservistforening avd. Nedenes, Grimstad sjømannsforening, Heimevernsområde 08 og Heimevernsungdommen hadde Grimstad kommune invitert til minnemarkering på Sandodden på Fevik, etterfulgt av minnemarkering på Dyviks plass og ved Sjøkrigsmonumentet. Elever fra ungdomstrinnet på Fevik skole holdt flotte taler på de ulike markeringene. 

Etter markeringene var rundt 40 personer, veteraner med følge, samlet på Grimstad vertshus for den årlige veteransammenkomsten.