Hege Solli blir ny biblioteksjef

Til høsten skal Brit Østerud pensjonere seg, og Grimstad kommune har derfor jobbet med å finne hennes arvtaker som biblioteksjef. Nå er Hege Solli ansatt. 

Hege Solli kommer fra stillingen som avdelingsleder ved Vest-Agder-museet, har vært biblioteksjef i både Lyngdal og Froland, og har arbeidet mange år på Aust-Agder bibliotek og kulturformidling, blant annet som nestleder. Hege var kultursjef i Aust-Agder fylkeskommune fra 2016 til 2020.

Solid utdannelse

Hege Solli er utdannet bibliotekar og har en mastergrad i kulturstudier, videreutdanning i kulturformidling og offentlig administrasjon og ledelse. 

Vår nye biblioteksjef bor i Grimstad, og sitter blant annet i styret for Ibsen- og Hamsundagene. 

Tilhørighet

Hege Solli har lenge tenkt at det hadde vært spennende å jobbe på biblioteket i hjembyen sin. 

– Jeg sa allerede i 2015 at det hadde vært moro å jobbe på biblioteket i Grimstad. Nå var muligheten her. Det er en aktiv satsing i byen på kulturelle og litterære prosjekter. Å se hvordan Grimstad bibliotek kan bidra inn i dette arbeidet, samt fortsette å være en opplevelses- og kunnskapsarena for befolkningen, gjør dette til en spennende jobb. Jeg gleder meg også til å bli mer kjent med Grimstad og gode samarbeidspartnere, sier hun. 

– Hvordan vil du videreutvikle biblioteket?

– Grimstad bibliotek er allerede et veldrevet bibliotek med kjempefine ansatte. Sammen skal vi finne veien videre. Jeg er opptatt av at alle innbyggere har en arena de kjenner  tilhørighet til,  og vil gjerne bidra til at biblioteket er denne arenaen for mange. Lik tilgjengelighet for alle og tilbud som gir god livskvalitet, er viktige perspektiver for meg inn i arbeidet. Biblioteket er en viktig institusjon for både å gi tilgang til litteratur og skape leselyst. Det skal vi fortsette å jobbe godt med, sier hun. 

Med Hege Solli på laget får Grimstad en meget dyktig, engasjert og erfaren leder, og det er svært hyggelig å ønske henne velkommen til Grimstad kommune.