Hva skal båten hete?

Skjærgårdstjenesten skal erstatte dagens arbeidsbåt SGT Brægen med en ny og mer moderne båt. Nå trenger den nye båten navn, og du er invitert til å komme med navneforslag.  

Skjærgårdstjenestens nye båt ligger på vannet sammen med flere mindre båter. Skjærgården i bakgrunnen - Klikk for stort bilde Grimstad kommune

Båten som skjærgårdstjenesten bruker i dag har vært i bruk siden 2001, og har med godt vedlikehold fungert på en god måte i mange år. Båten er nå moden for utskifting og skjærgårdstjenesten trenger en oppgradering på båt-fronten, ikke minst på grunn av stadig økende sikkerhetskrav.

Viktig båt

En ny båt er derfor rett rundt hjørnet, og nå trenger den nye båten et navn. Navnet på dagens båt kommer fra det ytterste skjæret i Grimstadskjærgården, Hesnesbrægen eller Brægen som mange sier.

– Siden vi ikke har lyst til å kalle den nye båten for Brægen 2, trenger vi et offisielt navn på båten, som også blir kallesignalet på VHF og det navnet som blir synlig på AIS, som er det automatiske posisjonssystemet, forteller Rolf Inge Pettersen, som er bygartner og fagleder park og idrett i Grimstad kommune, og som har ansvaret for skjærgårdstjenesten. De har ansvaret for å holde orden i skjærgården i Grimstad, slik at det er hyggelig for alle å ferdes der. 

Send inn ditt forslag

Rolf Inge Pettersen håper nå at det er mange som hiver seg rundt og kommer med gode forslag til hva båten kan hete.

– Vi vil gjerne ha mange forslag til navn, og tenker at det bør være et navn som har en tilknytning til skjærgården, sier han.

Har du et forslag, kan du sende det inn til postmottak@grimstad.kommune.no og merke e-posten med: «navneforslag ny båt». Frist for å sende inn forslag er allerede 5. juni, så det er bare å hive seg rundt. Det blir premie til den som kommer opp med det beste navneforslaget. 

Den nye båten er en Skaarsvåg 1180B, med blant annet stor bauglem og vannjet som fremdriftssystem.