Nå er dagsturhytta åpnet og den har fått navn

Tirsdag kveld ble dagsturhytta åpnet på Morvigpynten ute i Østerhus.

Fylkesordfører Arne Thomassen prater i mikrofon på trappa til hytta, mange mennesker følger med. - Klikk for stort bildeDen offisielle åpningen av dagsturhytta var ved fylkesordfører Arne Thomassen.

Her ble det musikk fra Homborsund Musikantene, som også hadde laget en egen fanfare for anledningen. 

Jan Gordon Tobiassen, som er banksjef i SpareBank 1 SR-Bank, kom med en hilsen, det ble offisiell åpning ved fylkesordfører Arne Thomassen, og Friluftsrådet Sør serverte pølser og hadde natursti for de mange fremmøtte. 

Det var knyttet stor spenning til hva hytta skulle døpes til, etter at det hadde kommet inn over 250 navneforslag. Ordfører Beate Skretting kunne avsløre både vinneren av navnekonkurransen og navnet på den nye hytta. Sammen med vinneren av konkurransen, Karen Metveit, kunne hun fortelle at navnet på hytta er Terje Vigen-stua.

Hytta er en del av prosjektet Dagsturhyttene i Agder, i regi av Agder fylkeskommune og Sparebankstiftelsen SR-bank. Alle kommunene på Agder deltar i prosjektet. Terje Vigen-stua er den 23. av i alt 25 hytter som har kommet opp. 

Hytta er utstyrt med ovn, solcellepanel og det er også et lite bibliotek inne i hytta. Det er også laget en utedo, som er plassert rett ved hytta. 

Hytta er åpen for alle - året rundt.

Mer informasjon om dagsturhytta

Homborsund Musikantene står i lyngen og spiller. Bak dem ser vi sjøen, og også noen mennesker som ser på dem og tar bilde.  - Klikk for stort bilde
Skilt på veggen med teksten Dagsturhytta Agder Terje Vigen-stua - Klikk for stort bilde
Mange mennesker samlet i området ved dagsturhytta, sjøen ligger vakkert bak dem. - Klikk for stort bilde
Ordfører Beate Skretting står på trappa til dagsturhytta og prater i mikrofon - Klikk for stort bilde
En blid gjeng står oppstilt på trappa til dagsturhytta og smiler til hverandre og til kamera. F.v. Rolf Inge Pettersen (Grimstad kommune), Karin Glomsaker (Grimstad kommune), Jan Gordon Tobiassen (SpareBank 1 SR-Bank), Bård Andreas Lassen (prosjektleder i Agder fylkeskommune) Arne Thomassen (fylkesordfører), Janne Leithe (Grimstad kommune) og Pernille Sandemose (Grimstad kommune).  - Klikk for stort bilde