Aktiviteter innen psykisk helse og rus

Mandagsgruppa

Hver mandag er det en turgruppe som går tur i skogen. Turen kombineres med mat, bål og sosialt samvær. Oppmøte er på Vik-huset kl. 11, hvor vi møtes til litt mat før vi går ut på tur eller finner på litt aktiviteter på huset.

Kontakt oss på vakttelefonen for å gi beskjed om du skal være med. Telefon: 48 06 11 33

Wenche Rose

Gågruppe

Torsdagsturen med opplevelser
Gågruppa ved Vossbakke aktivitetssenter har tur hver torsdag fra kl. 10 til 14.

Du kan sende melding eller ringe til kontaktpersonen for å vite hvor du skal møte opp.
Vi koser oss med boller/kaffe/frukt. Ta med niste hvis du ønsker, og badetøy for de som vil ta en dukkert.

Gi beskjed om du blir med.

Turer vinter/vår 2023

• 5. januar: Østerhusskogen
  • 12. januar: Fevik båthavn, strand til strand.
  • 19. januar: Fevikmarka
  • 26. januar: Dømmesmoen
  • 2. februar: Marivold/Rønnes
  • 9. februar: Kjenna/Bjorbekk
  • 16. februar: Kaldvell

Det kan bli endringer på grunn av været med tanke på sikkerhet, glatte fjell eller andre ting.

Gågruppa er et vedtaksfritt tilbud.

Vakttelefon Vossbakke aktivitetssenter: 48 06 11 33
Anne Grethe: 90 87 60 45

Tur/friluftsgruppe

Vi koser oss på onsdag

Vaffelsteking i gapahuk - Klikk for stort bilde

Bli med på onsdagsturen. Vi går en liten tur, og koser oss litt ekstra med bål når det er mulig.
Vi reiser fra Vossbakke kl. 10.30.

Det kan hende vi endrer turmål om været ikke er med oss, men tur blir det, uansett vær. Minner om at det kan være lurt å ha med litt ekstra tøy på turene - kjedelig å fryse.

Kontakt oss på vakttelefonen for å gi beskjed om du blir med.
Vakttelefon: 48 06 11 33

Kontaktpersoner
Sandra: mobil 91 14 98 89
Ole Jostein: mobil 91 59 10 74

Aktivitetskalender for Vi koser oss på onsdag

• 25. januar: Vi lager pizza i bakerovnen - Fjæreheia
  • 1. februar: Vi lager ertesuppe på bålet - Reddal gapahuk
  • 8. februar: Vi lager dessert av frukt og sjokolade på bålet, ta med egen turmat - Kaldvell
  • 15. februar: Vegårshei-tur, påmelding på vakttelefonen
  • 22. februar: Vi lager sveler på bålet - Løvåsvollen gård-Groos
  • 1. mars: Vi steker pannekaker på bålet - Dømmesmoen
  • 8. mars: Vi lager pinnebrød med ost og skinke, og det blir natursti - Grefstadvika
  • 15. mars: Vi lager vafler på bålet - Gapahuken ved FMU
  • 22. mars: Dagstur til Sverige, påmelding på vakttelefonen
  • 29. mars: Vi steker vafler på bålet, og du kan plante din egen påskelilje i kurv/vase (30 kroner) - Gapahuken ved Bibelskolen
  • 5. april: OBS! Påskeferie, god påske!
  • 12. april: Vi steker grønnsaker i folie på bålet - Hasseltangen
  • 19. april: Vi tar med oppkuttet frukt, alle tar med egen niste. Vi plukker søppel langs turveien - Eddiken-Dømmesmoen

Vi koser oss på onsdag er et vedtaksfritt tilbud.

Jerv gatelag

Gatelaget er et lavterskeltilbud for rusavhengige. Alle som har, eller har hatt utfordringer knyttet til rus kan delta. Klubben arrangerer to treninger på dagtid i uka, tirsdag og torsdag kl. 10.30 – 13.00.

Det servers mat i klubbhuset i forkant av hver trening. Klubben holder alle spillerne med nødvendig fotballutstyr og treningsutstyr.

Kontaktpersoner

• Har du tjenester i psykisk helse og rus, kan du kontakte May Tone Berg på mobil 90 77 98 30
  • Har du ikke tjenester i enheten, kan du kontakte Tommy Runar på mobil 95 73 21 57

Yoga

Yoga driftes gjennom Aktiv på Dagtid. Aktiv på dagtid er et folkehelsetiltak hvor alle som mottar en ytelse fra NAV, kan delta.
Aktiv på Dagtid og enhet psykisk helse og rus har en avtale om at de som får tjenester fra enheten kan delta sammen med en fagperson fra enheten.

May Tone Berg

Treningsgruppe på treningsstudio

Det er høy terskel for mange å både å begynne å trene, og møte opp på et senter hvor det er mange mennesker. Vi har derfor etablert et tilbud på Familiy sports club hvor du kan gå sammen med en fagarbeider fra aktivitetssenteret og trene sammen i gruppe. Det vil være faste tidspunkt to ganger i uka, hvor deltagerne får dekket treningsutgiftene.

Målet er at deltagerne opplever mestring og velvære med jevnlig trening samtidig som de har et sosialt samvær på treningsstudioet. Treningstilbudet planlegges med en varighet på 6 måneder. Etter denne perioden er målet at deltagerne har fått så positive effekter når det kommer til fysisk velvære, at de har redusert terskelen for egentrening, slik at motivasjon for egenbetaling er tilstede.

Enheten har tilgang på seks treningskort. Det vil si:

• Tilgang til treningssenteret 7 dager pr uke
  • Tilgang til gruppetimer
  • Gratis medlemskap gjennom kommunen i inntil 6 mnd.
  • Kommunalt ansatt tilstede for motivasjon og veiledning 2 dager i uka:
    •  Mandag og onsdag kl. 13.30-15.00

• Brukere av tjenester i enhet for psykisk helse og rus

Hvordan kan jeg få tilbudet?

• Ta direkte kontakt med aktivitetssenteret v/May Tone Berg - telefon 90 77 98 30
  • Gjennom din kontaktperson i enheten

Fiskeklubb

Hver torsdag fra kl. 14.30 til 16.30 vil det være mulig å delta i en gruppe sammen med aktivitetskonsulent som går på fisketur. Fiskeutstyr kan lånes.

Oppmøtested
Partallsuker: ved Joker på nedre Fevik
Oddetallsuker: ved Groos kafé

Finn Larsen - telefon 48 11 34 18

Frisbeegolf

Hver onsdag fra kl. 11 til 15 vil det være mulighet for å delta i en gruppe som reiser på ulike steder og spiller frisbeegolf sammen med aktivitetskonsulent.

Har du lyst til å delta eller få informasjon?
Kontaktperson:
Finn Larsen - telefon 48 11 34 18