Den kulturelle skolesekken

Program skoleåret 2019/2020

1. trinn - Sangskattekista

Sangglede og en felles sangskatt er viktig. «Sangskattekista» kommer med nytt repertoar.
Når: Skolebesøk høst 2019
        Konsert 11 juni 2020
Hvor: Minikonsert og egenøving på skolene, konsert på Kulturskoleplenen.
Beregn tid til leking og spising i etterkant  av konserten.

2. .trinn - Magiske Fredrik

Fredrik savner farfar. De to var bestevenner og gjorde alt sammen. Men nå er han borte. For alltid. Det er rart at han ikke er her lenger synes Fredrik. En dag går Fredrik opp på loftet og roter i bestefars gamle saker. Der finner han farfars gamle flosshatt, hansker og tryllestav, og magiske ting begynner å skje… 
Se på Youtube
Når: uke 46, ons., tors., fre.
Hvor: i gymsal eller annet egnet formidlingsrom

3. trinn - Hvor dum går det an å bli?

- Dere har sikkert hørt spørsmålet; ”Hvor dum går det an å bli?”  I denne forestillingen får dere svar. Dere får nemlig vite hvor dum det går an å bli. 
Når: uke 9 og 10
Hvor:  i et hyggelig rom på skolen, kan være klasserommet. Forbered slik at alle sitter godt og fint i hestesko eller lignende.

4. trinn - Dans med Herbie

Herbie Skarbie kommer og tar elever og lærere med på dansegulvet og lærer bort tøffe dansetrinn.
Se på Youtube
Når: uke 37
Hvor: Kulturskolen, Markveien 7

6. trinn - Historiske spor

- et unikt skoleprosjekt som vil sette varige spor i Grimstad sentrum! Kunstprosjekt på alle betonggjerdestolper i Markveien 7. Prosjektet binder sammen lokal kultur og historie med kompetansemål i skolens læreplan. Barna bearbeider kunnskapen gjennom et konkret kunstprosjekt som blir stående varig i sentrum av Grimstad.
Når: workshop i februar og mars - og fest i juni!
Hvor: Kulturskolen, Markveien 7

5. og 7. trinn - «The girl with the ugly face»

Lisa har lett for å bli sint. Når hun blir sint, så blir hun veldig sint. Hun har aldri slått noen, eller kastet stein på noen. Men når hun blir sint, så sier hun så slemme ting. En dag sier hun så mange slemme ting, at alle på skolen roper «Buuu, du er stygg i fjeset». Lisa går hjem og tenker at ingen forstår henne. Ikke de andre barna, ikke lærerne og heller ikke foreldrene. En forestilling om språk og sinne. Det er også en forestilling om vennskap, og om hvordan det er mulig å gjøre ting godt igjen når alt føles vondt
Når: uke 16, ons., tors., fre.
Hvor: på skoler

8., 9. og 10. trinn - Voff Art

Jeanette elsker to ting mer enn alt annet her i verden. Hunder og kunst! Publikum får seg en variert sanseopplevelse når poetiske øyeblikk, vanvittige slapsticks og absurd komikk viser vei inn i noen av historiens mest berømte maleri. Se frem til Jeanett som kommer i regi av skoleverkets nye kunstformidlingsprosjekt; den kulturelle pappkassen! Hun har laget foredraget helt selv og gleder seg veldig. Veldig!
Når: uke 2
Hvor: på skoler

9. trinn - Arkivet

Statsarkivet i Kristiansand var Gestapos hovedkvarter på Sørlandet i krigsårene 1942 – 45. Elevene får en omvisning i kjelleren, og en etterfølgende undervisningstime.
Når: hele året, skolen avtaler selv tid med Arkivet - 38 10 74 00
Hvor: Arkivet Kristiansand,

Kontaktinfo

Kulturrådgiver 
Inger-Helen Kilsti 
Telefon: 975 30 463