Spar 3 - Rundt Grefstad

Sykkelpost 16. september til 9. oktober 2017: Årets siste sykkeltur er en lettsyklet rundtur i landlige omgivelser som tar utgangspunkt i parkeringsplassen ved Fevik lysløype. Et par hundre meter inn i lysløypa ligge Hauslandstjenna, som har en fin badeplass og flotte benker og bord, dersom du vil ta en rast etter turen. På selve sykkelturen passerer du Moy gamle skole. Dette var den andre skolen som ble opprettet i gamle Fjære kommune og var skole for Moy krets fra 1864 til 1957.  Skolebygget er i dag i privat eie.

 

Start- finn fram- parkering

Fra Grimstad kjører man FV 420 mot Fevik og Nedenes. Ta av til venstre til Hausland før veien går nedover mot Strand hotell. Ta deretter til høyre i første kryss. Følg veien oppover til du får lysløypa med parkeringsplass på venstre side.
 

Underlag og trafikk

Turen går på asfalt og hard grus, på gang- og sykkelvei og lite trafikkert vei, med unntak av noe trafikk i forbindelse med kjøring av barn til Annemorhuset barnehage. Selve rundturen er lite kupert, men det er en liten stigning fra FV 420 til lysløypa.

Turbeskrivelse

Følg gang- og sykkelveien fra lysløypa tilbake til innkjørselen fra Fv 420 og kryss veien. Følg veien nedover. Du går igjennom et landlig område, med jorder, landbruk og småbebyggelse. Etter ca 1 km passerer du Øvre Grefstad og deretter nedkjøringen til Grefstadvika friområde.

Følg veien videre, den har nå gått over til å bli en grusvei. Etter hvert får du Annemorhuset barnehage på høyre side. Veien går da opp en liten bratt bakke før den svinger skarpt til høyre. Følg veien gjennom gårdstunene på Moy. Fortsett forbi nedkjørselen til Moysand og fortsett opp til Moy gamle skole. Her svinger veien til venstre og fortsetter ut til FV 420. Kryss veien og følg gang- og sykkelstien langs FV 420 tilbake. På tilbakeveien passerer du Skogheim gartneri, fotballbanen på Moy, Fevik steinindustri og byggefeltene Vestre og Østre Moåsen.

Stikkord

Kulturlandskap, Moy gamle skole, badeplass

Postkasse og trekning

Postkassen er plassert langs veien i nærheten av Moy gamle skole. Den står ute i perioden 16.9 til 9.10. Registrer deg i boka og delta i trekning av fine premier ved sesongslutt i midten av oktober. Vi trekker også kortstokker på hver enkelt tur.