Spar 9 - Gjennom skogen i grenseland

Månedens sykkelpost juli 2018

I sommer har vi plukket ut en variert og naturskjønn sykkeltur. Dette er turen for deg som vil utforske grensetraktene mellom Grimstad og Arendal, gjennom skogen. Turen er innom den gamle Vestlandske hovedvei, også kalt Kongeveien. Turen har utgangspunkt på Fevik skole, som sto ny i 2014.

Start- Finn fram- parkering

Fra Grimstad sentrum følger du Fv420 via Vikkilen og Vik, østover til Feviktoppen. Kommer du med bil, er parkeringen på østsiden av skolen. Ta av fra Fv420 og hold venstre i første kryss (Sømsveien) og fortsett langs butikkene til innkjøring Fevik skole på høyre side.
Kommer du på sykkel, tar du til høyre i Sømsveien og følger denne til vestsiden av skolen. Kommer du fra E18 vestover, tar du avkjørsel merket Fevik-Vik og følger Fv 420 videre. Kommer du østfra kan du ta avkjørsel Nedenes/ Fevik og følge Fv 420 vestover.

Trafikk og underlag

Turen går på turvei, gang og sykkelsti og på lite trafikkert vei i blandet trafikk. Underlaget er grus, asfalt og et lite stykke ulendt sti.

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplassen på østsiden av Fevik skole, tar du til venstre i første kryss og sykler langs butikkene på høyre side og Fevik-parken på venstre side. Ta inn til høyre, ved Fevik elektro og følg Liaveien over Fv420 og helt til den går over i en turvei som kommer ut på Fevik lysløype.

Ta til venstre når du kommer til lysløypa og til høyre igjen i bunnen av bakken der lysløypa deler seg. Følg lysløypa et par hundre meter til en rød liten hytte, Rosenlunde. Her tar du til venstre under E18. Følg veien forbi innkjørselen til Ribe-gården på høyre side og ta til høyre i neste kryss, på toppen av bakken. Følg denne veien rett fram, den går etter hvert over i en sti.

Du befinner deg nå på den Gamle Vestlandske hovedvei, eller Kongeveien som den også kalles. Dette var hovedveien mellom Oslo og Stavanger, og flere strekninger av veien er i dag restaurert som fine turveier. Kryss Esketveitveien og fortsett på grusveien langs jordene. Hold høyre når veien deler seg og følg grusveien parallelt med E 18 til du kommer til Tingstveitveien. Her tar du til høyre under E18 og følger landeveien til Fv420. Kryss Fv420 og følg gang- og sykkelveien tilbake til Fevik skole.

Bademuligheter

Dersom du ønsker et bad, anbefaler vi å legge turen innom Hauslandstjenna. Her er det badebrygge og en flott rasteplass. For å komme hit, velger du å ta til venstre på lysløypa, i stedet for å ta til høyre mot Rosenlunde og E 18. Fevik området er jo også kjent for sine flott badeplasser langs sjøen, så vi anbefaler gjerne å ta turen nedom Storesand/Randvika når du er ferdig med rundturen.