Avtalegiro, eFaktura og Vipps

Vi oppfordrer deg til å benytte eFaktura og/eller avtalegiro. Avtalene opprettes og endres i nettbanken din. 

eFaktura 

Fra 15. mai 2022 innførte alle banker Ja takk til alle/ Alltid eFaktura. Det betyr at du ikke lenger har muligheten til å inngå nye enkeltavtaler med hver bedrift. For å motta eFaktura må du krysse av for valget Ja takk til alle/ Alltid eFaktura i nettbanken din, i mobilbanken eller i Vipps.

Dersom det er enkeltbedrifter du ikke ønsker å motta eFaktura fra, kan du lett reservere deg i nettbanken, mobilbanken eller i Vipps.

Ta kontakt med banken din hvis du trenger hjelp. Dersom du allerede har huket av for dette i nettbanken, trenger ikke gjøre noe.

Les mer om eFaktura på efaktura.no.

Med eFaktura får du ikke tilsendt fakturaen i posten. Merk at hvis du har eFakturaavtale med kommunen, vil alle fakturaer du får fra kommunen komme som eFaktura i banken til den som står som fakturamottaker. Du kan klikke på eFakturaen i nettbanken for å se hva du betaler for.

Vipps

I nettbanken din kan du sjekke om du har opprettet det som heter Ja Takk Til Alle. Om du har gjort det, vil du få eFaktura fra alle som kan sende det til deg.

Har du Vipps eller oppdatert denne, så sier du automatisk Ja Takk Til Alltid eFaktura (JTTA), hvis du ikke krysser av for Nei takk. Dette kan du endre på Vipps.  JTTA er uavhengig av bank og utsteder.

Obs! Dersom du velger du å betale faktura via Vipps, blir fakturaen trukket fra brukskontoen din.

eFaktura i Vipps

I Vipps finnes det tre knapper under «Profil – Regninger og eFaktura». Hvis en eller flere av disse er slått på,  vil du motta eFaktura eller faktura i Vipps, i tillegg til nettbank, fra Grimstad kommune.

Avtalegiro

Hvis du kun vil ha avtalegiro, kan du selv velge å få kopi av faktura i posten. Dette velger du ved å krysse av for varsel/betalingsvarsel når du oppretter avtalen i nettbanken. 
Ønsker du å motta dette varselet på e-post istedenfor i postkassen, må du gi beskjed til kommunen og oppgi hvilken e-postadresse du ønsker at varslet skal sendes til. 
Les mer om avtalegiro på avtalegiro.no