Varsling fra kommunen via SMS

Får du SMS fra kommunen?

Varsling fra kommunen dreier seg om kriseberedskap eller kriseøvelse, vanningsforbud, valg og andre varslinger der hele eller deler av befolkningen skal få informasjon.
Det samme gjelder for hus- og hytteeiere som har piper, der feieren skal feie eller ha tilsyn. Disse vil bli varslet på sms gjennom UMS.

Det er viktig at hver husstand er registrert med riktige telefonnumre. Da sikrer vi at de som skal ha meldinger, får dem – og at de som ikke skal ha melding, ikke får unødvendige beskjeder.

UMS er en nasjonal befolkningsvarsling som brukes av blant andre politiet, kommuner og strømleverandører.

Hvor hentes opplysningene fra?

Privatperson: Registeret er i utgangspunktet basert på informasjon fra Folkeregisteret, tele- og mobiloperatører og Matrikkelen, men inneholder også oppføringer som er lagt inn av brukerne av våre varslingstjenester. Informasjonen fra Folkeregisteret er innhentet etter søknad fra hver enkelt bruker og etter godkjennelse fra Skattedirektoratet.

Bedrift: Registeret er i utgangspunktet basert på informasjon fra Brønnøysundregistrene (Enhetsregisteret), Postens adresseregister, tele- og mobiloperatører og Matrikkelen, men inneholder også oppføringer som er lagt inn av brukerne av våre varslingstjenester.

Hvordan sjekker jeg opplysningene?

For å sikre at rett person mottar viktig informasjon fra kommunen, kan du selv sjekke og korrigere informasjon.
Gå inn på nettadressen varslemeg.no og følg instruksene for å logge deg på.