Inviterer innbyggere og næringsliv til Boligdagen

Grimstad kommune ønsker å invitere innbyggere og næringsliv til Boligdagen på kulturhuset 13. desember kl. 10–15. Boligdagen vil ta for seg alt fra sosial bærekraft i boliger, boligformer, og økonomi. Resultatene fra innbyggerundersøkelsen vil også bli presentert. 

Nylig gjennomførte Grimstad kommune en innbyggerundersøkelse, hvor målet var å finne ut hvordan Grimstads innbyggere ønsker å bo når de blir eldre. Svarene fra undersøkelsen er noe av det vi vil få vite mer om når arbeidsgruppen «bo trygt hjemme» i Grimstad kommune arrangerer en boligdag sammen med Næringsforeningen 13. desember. 

Boligdagen vil ta for seg alt fra sosial bærekraft i boliger, boligformer og økonomi, og vi vil altså få svar på hvordan innbyggerne i Grimstad ønsker å bo.

Kulturhuset åpner kl. 9.30 og dagen starter med mingling i foajeen med gløgg og lussekatter. Programmet fra scenen starter kl. 10.00. Her vil flere spennende foredragsholderen dukke opp.

Påmelding gjør du ved å klikke deg inn på lenken under, eller ved å skanne QR-koden. 

Boligdag 13.desember på Grimstad Kulturhus (office.com)

Påmeldingsfrist er 11. desember.
 

Program for Boligdagen

  • «Boligfinansiering» 
    Banksjef Gro Lunde i Sparebanken Sør tar for seg endringene i finanslovgivningen fra 1.1.2023 og utfordringene med boligfinansiering i et marked med høy rente. Hva er viktig å tenke på ved finansiering av boligen vi skal bo i livet ut? 
     
  • «Randesund Hageby – en sosial landsby der møtepunktene og treffstedene bidrar til å motvirke ensomhet» 
    Salgs – og markedsansvarlig i HSH Utvikling Kirsten Vik, daglig leder HSH Utvikling Dag Werner Langenes og servicevert Christine Kohl-Larsen i Randesund Hageby viser oss hvordan det er mulig å bygge et samfunn med godt, levende miljø for generasjonen 45+. Mennesker trenger mennesker for å ha det godt. Vi får se en inkluderende kultur med mange treffpunkter i det daglige, som skaper et unikt miljø preget av hygge, humor og harmoni. Alt pakket inn i ulike boligtyper, naturskjønt beliggende i grønne omgivelser. 
     
  • «Lev livet fullt og delt» 
    Fra Heime kommer daglig leder Vetle Bringsjord. Heime er et innovativt proptech-selskap, som har som mål å skape nabolag der felleskap og sosial bærekraft blomstrer gjennom Heimes unike nabolagsplattform. 
     
  • «Hvordan ønsker innbyggerne i Grimstad å bo når de blir eldre?» 
    Grimstad kommune har gjennomført en spørreundersøkelse i befolkningen for å kartlegge hvordan innbyggerne i Grimstad ønsker å bo når de blir eldre. Fagleder i boligkontoret Marte Almås presenterer resultatene fra undersøkelsen.
     
  • «Hvordan samarbeider Husbanken med privat næringsliv og kommunen for å hjelpe vanskeligstilte på boligmarkedet?» 
    Fra Husbanken kommer seniorrådgiver Karina Culley. Vi får et todelt innlegg der vi på den ene siden får presentert hvilke finansieringsmuligheter som finnes for private utbyggere som har tilvisningsavtale med kommune. Sammen med konsulenter fra Boligkontoret vil Husbanken ha en samtalende debatt om hvordan man kan tilrettelegge for å kunne bo lengst mulig i egen bolig, og hvordan den eldre generasjonen er blitt vanskeligstilte på boligmarkedet.
     
  • «Eldrereformen Bo trygt hjemme – hva innebærer det for Grimstad kommune som leverandør av helsetjenester?» 
    Kommuneoverlege Vegard Vige tar for seg hva det innebærer å bo trygt hjemme, og hvordan kommunen skal kunne levere gode helsetjenester der folk bor i fremtiden. Spiller boligen og utformingen av den en rolle for god folkehelse?
     
  • «Hva må vi tenke på når vi velger boligen vi skal bo i resten av livet?»
    Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder å investere i oppussing og pynting av boligen sin. Når vi kjøper den siste boligen vår, er det slik at vi har fokus på utforming av boligen? Vi får høre hvilke ting i boligen ergoterapeutene og fysioterapeutene mener det er viktig at vi tenker på. 
     
  • Boligtrender
    Arild Aasen fra Sørmegleren kommer for å prate om boligtrender. 
     
  • Grimstads befolkningssammensetning og boligstruktur – match eller mismatch?
    Som i store deler av den vestlige verden, er også Grimstads befolkningssammensetning i endring. Er disse endringene i takt med utviklingen av boligstrukturen? 
    Hvordan fremtidig boligutbygging planlegges er en viktig forutsetning for at det blir god match mellom befolkningssammensetningen og boligstrukturen. Enhetsleder på Plan i Grimstad kommune, Hans Tveitereid, belyser denne problemstillingen.