Nyheter - arkiv 2016

IA-prisen 2016 til renholdstjenesten i Grimstad kommune

IA-prisen deles ut av IA-rådet i Aust-Agder og hensikten med prisen er å stimulere arbeidslivet til innsats i IA-arbeidet (inkluderende arbeidsliv). Prisen skal stimulere bedrifter og virksomheter til å jobbe aktivt med IA, og inspirere enda flere til å inngå samarbeidsavtale om IA. Arbeidsplassen er hovedarena for et inkluderende arbeidsliv.

IA-prisen 2016 tildeles renholderne i Grimstad kommune v/leder Solfrid Myklebust. - Klikk for stort bildeIA-prisen 2016 tildeles renholderne i Grimstad kommune Kriterier for tildeling av IA-prisen

Prisen skal være en anerkjennelse til virksomheter som har utmerket seg i arbeidet med både å skape og videreutvikle en inkluderende arbeidsplass.

Om årets pris

Det var 5 nominerte til årets IA-pris. Alle de nominerte har gjort et flott arbeid, og de som ikke nådde helt til topps i årets kåring, fortjener også å bli hederlig omtalt. Det er; IKEA, Tromøy barnehageenhet, Aust-Agder Museum og Arkiv og Igland garasjen.

Om prisvinneren

Begrunnelsen for å gi prisen til renholdstjenesten i Grimstad kommune:

Vinneren av IA-prisen i 2016 er en kommunal enhet med 42 ansatte som utøver sine tjenester i mange lokasjoner. De har gjennom flere år jobbet aktivt og målrettet for å være en god IA-bedrift, og stikkord er medarbeiderskap og arbeidsglede.

Det jobbes bredt med å inkludere og tilrettelegge for personer med nedsatt funksjonsevne, eldre arbeidstakere og flyktninger. Det spesialinnredes når det er nødvendig, personer gjennomfører sin senkarriere i enheten – flere er rundt 70 år, 16 forskjellige nasjonaliteter ansatt i tjenesten – og det i en bedrift med bare 42 ansatte.

Det gjennomføres aktiviteter på mange hold både for enkeltindividet og fellesskapet, og alt er solid forankret i partssamarbeidet i enheten. Det har også gitt gode effekter på fraværet.

Vinneren har vist at systematisk arbeid over tid gir effekter og åpner muligheter for å inkludere alle som vil og kan arbeide.

Vi gratulerer renholdstjenesten med IA-prisen og med innsatsen for å være en inkluderende arbeidsplass!