Vaksinasjon

Grimstad kommune har åpent for vaksinering hver onsdag på dagtid og hver torsdag på ettermiddag/kveld (se nedenfor). Bestilling av time kan gjøres lengre ned på denne siden.
Barn 5-11 år følger vanlig vaksinasjonstid. 

Har du spørsmål, kan du ta kontakt på vaksinetelefonen 37 25 04 00 (tastevalg 1) hver mandag og tirsdag kl. 09-15.
Du kan også kontakte oss på e-post vaksine@grimstad.kommune.no  NB! Ikke skriv sensitiv informasjon i e-post.

Koronavaksine

Nye anbefalinger

Regjeringen har nå åpnet opp for boosterdose for alle i aldersgruppene 18-64 år. Vi anbefaler at du bestiller time, eller får hjelp til bestille time via helseboka.no. Hvis du bestiller time, kan du unngå mye ventetid. 

Det anbefales et intervall på minimum 3 måneder fra gjennomgått korona-sykdom til vaksinasjon, da man vil ha bedre effekt av vaksinen etter 3-4 måneder.

Det er per dags dato ingen muligheter for kommunen til å sende ut invitasjoner til vaksinasjon. Dette er opp til hver enkelt innbygger å holde øye med selv.

Det kommer fortløpende endringer i hvilke grupper som får tilbud om oppfriskningsdoser. Vi oppdaterer fortløpende når ny informasjon foreligger.

Timebestilling eller drop-in

Det er fortrinnsvis timebestilling, men det er mulighet for drop-in i åpningstiden. Køen vil bli delt i to, og vi prioriterer de som har bestilt time. Det kan bli noe venting ved drop-in.

Hvor ligger Grimstad koronasenter?

Grimstad koronasenter har adresse Vesterled 15, tidligere Løkengården.

Parkering

Vi ønsker at du parkerer i parkeringshuset Arresten når du kommer for å vaksinere deg.
Det er HC-parkeringsplasser rett utenfor vaksinelokalet.

Influensavaksine 

Influensasesongen nærmer seg med stormskritt og det er nå anbefalt at alle tar influensavaksine. Du kan ta influensavaksinen på Grimstad koronasenter. Pasienter som tilhører Kulturhuset Legesenter kan få vaksine der. 

Influensavaksinen på Grimstad koronasenter koster 200 kroner, du kan betale med Vipps eller bankkort. Grimstad koronasenter har dessverre ingen mulighet for å ta imot kontant betaling for vaksinen. 
Les mer om influensavaksinen og hvor du kan vaksinere deg

Kommunalt ansatt

Fra og med onsdag 30.11.22 har vi åpnet opp for gratis influensavaksine for alle ansatte i Grimstad kommune. Det MÅ fremlegges ansattbevis før vaksinering. De respektive avdelingene vil få en fellesregning for sine ansatte etter endt vaksinering i 2023.

Hvem kan bestille time?

 • Alle kan bestille time for vaksine, så lenge det er rett intervall.
 • Dose 2 - det må ha gått minst 4 uker siden dose 1.
 • Dose 3 - oppfriskningsdose/boosterdose for alle over 18 år, dersom det er minst 20 uker siden du fikk dose 2. 
 • Dose 4 - til de over 18 år med underliggende sykdommer som har rett dokumentasjon og et tidsintervall på minimum 3 måneder siden dose 3.
 • Dose 4 for de over 65 år, og i aldersgruppen 18-64 år med underliggende sykdommer dersom det er minst 4 måneder siden dose 3.

Kommunen sender ikke lenger invitasjon på SMS. Dersom du ønsker vaksine, må du derfor selv ta kontakt på vaksinetelefonen, vaksine-eposten eller møte opp på drop-in, for å få vaksine.

Bestill time til vaksinering på Grimstad koronasenter

Timebestilling vaksinering av barn 5-11 år

Vaksineringen foregår på Grimstad koronasenter og følger vanlig vaksinering. Foreldre som følger barnet har mulighet for å få sin koronavaksine sammen med barnet. Det skal gis samtykke fra begge foreldrene før hver vaksine for alle under 16 år, enten skriftlig eller muntlig. 
Samtykket kan lastes ned fra Folkehelseinstituttets nettsider. Husk at samtykkeskjema må være fullstendig utfylt og leveres på vaksinasjonsdagen.

Samtykkeskjema (FHI)

Kan du ikke registrere deg digitalt?

Dersom du ikke kan bestille time digitalt eller registrere deg i vaksinekø digitalt, kan du ta kontakt med vaksinasjonsteamet på e-post  vaksine@grimstad.kommune.no eller vaksinetelefon 37 25 04 00.
Vaksinetelefonen er åpen hver mandag og tirsdag kl. 9-15.

Åpningstider

Det vaksineres på følgende dager:

 • Onsdag 23. november kl. 09.00 - 11.00
 • Torsdag 24. november kl. 16.00 - 18.00
 • Onsdag 30. november kl. 09.00 - 11.00
 • Torsdag 1. desember kl. 16.00 - 18.00
 • Onsdag 7. desember kl. 09.00 - 11.00
 • Torsdag 8. desember kl. 16.00 - 18.00
 • Onsdag 14. desember kl. 09.00 - 11.00
 • Torsdag 15. desember kl. 16.00 - 18.00
 • Onsdag 21. desember kl. 09.00 - 11.00
 • Torsdag 22. desember kl. 16.00 - 18.00
   
 • I uke 52 (26. desember 2022 - 1. januar 2023) holder Grimstad koronasenter stengt.
  Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år.

På vaksinasjonsdagen

 • barn må være fylt 5 år.
 • vær ekstra nøye med å ha spist godt denne dagen. Risikoen for å få en reaksjon som følge av situasjonen og det å få et stikk, er større hvis man har lavt blodsukker.
 • ha med legitimasjon med bilde. Utgått pass regnes som gyldig ID i denne sammenhengen. Har du ikke legitimasjon, må du ha med foresatt/familie over 18 år som kan bekrefte identiteten din. 

Du skal ikke møte opp til vaksinasjon dersom du:

 • har forkjølelsessymptomer, feber over 38 °C eller andre tegn på infeksjonssykdom. 
 • har blitt vaksinert med annen vaksine i løpet av de siste 7 dagene. 
 • det bør helst ha gått 3 måneder siden gjennomgått koronasykdom.

Når du har fått vaksinen må du være i vaksinasjonslokalet på anvist plass i minimum 20 minutter. Dette er for at helsepersonell skal kunne observere deg og hjelpe deg, hvis det skulle oppstå en reaksjon av vaksinen.

Er du syk på vaksinasjonsdagen?

Da ber vi deg ta kontakt og avbestille timen og avtale ny time.

Om vaksinen

I Grimstads vaksinasjonsprogram brukes både vaksinen fra produsentene Pfizer/BioNTech, også kalt Comirnaty, og vaksinen fra Moderna, også kalt Spikevax. 

Begge vaksiner er mRNA-vaksiner, og baserer seg på den samme teknologien. De er svært like i hvordan de er bygget opp og fungerer. De vurderes som likeverdige og FHI anbefaler å kombinere de to vaksinene der dette er praktisk for å gjennomføre vaksinasjonsprogrammet.

Fra uke 38 tilbyr kommunen den nye og oppdaterte vaksinen Comirnaty Original/Omicron BA.1 til oppfriskningsdose (dose 3 og 4). Dette er kun til oppfriskningsdoser, ikke til vanlig grunnvaksinering. 

Fra og med uke 39 tilbyr kommunen den oppdaterte utgaven av Spikevax (Moderna). Denne skal kun brukes til oppfriskningsdose (dose 3 og 4).

Grunnvaksineringen skal foregå med enten Pfizer eller Moderna som er brukt i lang tid.