Vaksinekontor

Reisevaksine, koronavaksine og influensavaksine får du nå på Brannstasjonen vaksinekontor. 

Reisevaksiner: Onsdag og torsdag kl. 08.00-11.30 og 12.30-14.30.

Koronavaksine: Torsdag kl. 08.00-11.30 og 12.30-14.30.

Du må bestille time på forhånd for å få vaksine. 

Koronavaksine

Nye anbefalinger

Det er nå åpnet opp for 5. dose til de som er over 75 år. Aldersgruppen 18-64 år kan fremdeles få sin boosterdose. Det er kun timebestilling som gjelder. Dette gjør du ved å ringe Brannstasjonen legesenter på telefon 37 25 60 00. Kommunen har ikke lenger tilbud om drop-in. 

Det anbefales et intervall på minimum 3 måneder fra gjennomgått korona-sykdom til vaksinasjon, da du vil ha bedre effekt av vaksinen etter 3-4 måneder.

Det er per dags dato ingen muligheter for kommunen til å sende ut invitasjoner til vaksinasjon. Dette er opp til hver enkelt innbygger å holde øye med selv.

Det kommer fortløpende endringer i hvilke grupper som får tilbud om oppfriskningsdoser. Vi oppdaterer fortløpende når ny informasjon foreligger.

Timebestilling

Det er nå kun timebestilling som gjelder, da det ikke er kapasitet til å ta imot drop-in. Timebestilling gjøres ved å ringe Brannstasjonen legesenter på telefon 37 25 60 00, eller ved å sende e-post til vaksinasjonskontoret@grimstad.kommune.no.

Brannstasjonen legesenter har følgende telefontider: 

 • Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: 08.00-12.00 og 12.30-15.00
 • Onsdag: 08.00-12.00 og 12.30-14.30

Feriestengt sommeren 2023

 • Onsdag 28. juni 2023
 • Onsdag 5. juli 2023
 • Torsdag 6. juli 2023
 • Onsdag 12. juli 2023
 • Torsdag 13. juli 2023
 • Onsdag 19. juli 2023
 • Torsdag 20. juli 2023
 • Onsdag 26. juli 2023
 • Onsdag 2. august 2023

Hvor ligger vaksinekontoret?

Vaksinekontoret er på Brannstasjonen legesenter, og har adresse Arendalsveien 32

Parkering

Parkering foregår på parkeringsplassen utenfor Brannstasjonen legesenter. Er det fullt, kan du parkere utenfor KIWI-butikken på andre siden av veien.

Influensavaksine 

Influensasesongen er nå i full gang, og det anbefales at alle tar influensavaksine. Du kan ta influensavaksinen på vaksinekontoret. Pasienter som tilhører Kulturhuset Legesenter kan få vaksine der. 

Influensavaksinen på vaksinekontoret koster 200 kroner, og du kan betale med Vipps eller bankkort. Vaksinekontoret har dessverre ingen mulighet for å ta imot kontant betaling for vaksinen. 
Les mer om influensavaksinen og hvor du kan vaksinere deg

Kommunalt ansatt

Fra og med onsdag 30.11.22 har vi åpnet opp for gratis influensavaksine for alle ansatte i Grimstad kommune. Det MÅ fremlegges ansattbevis før vaksinering. De respektive avdelingene vil få en fellesregning for sine ansatte etter endt vaksinering i 2023.

Hvem kan bestille time?

 • Alle kan bestille time for vaksine, så lenge det er rett intervall.
 • Dose 2 - det må ha gått minst 4 uker siden dose 1.
 • Dose 3 - oppfriskningsdose/boosterdose for alle over 18 år, dersom det er minst 20 uker siden du fikk dose 2. 
 • Dose 4 - til alle over 18 år.
 • Dose 5 - til alle over 75 år.

Ønsker du time til vaksinasjon, vennligst ta kontakt på telefon eller e-post. 

Timebestilling vaksinering av barn 5-11 år

Vaksineringen foregår på vaksinekontoret på Brannstasjonen legesenter, og følger vanlig vaksinering. Foreldre som følger barnet har mulighet for å få sin koronavaksine sammen med barnet. Det skal gis samtykke fra begge foreldrene før hver vaksine for alle under 16 år, enten skriftlig eller muntlig. 
Samtykket kan lastes ned fra Folkehelseinstituttets nettsider. Husk at samtykkeskjema må være fullstendig utfylt og leveres på vaksinasjonsdagen.

Samtykkeskjema (FHI)

Når vaksinerer vi?

Vi setter koronavaksine hver torsdag, i tidsrommet 08.00-11.30 og 12.30-14.30.

På vaksinasjonsdagen

 • barn må være fylt 5 år.
 • vær ekstra nøye med å ha spist godt denne dagen. Risikoen for å få en reaksjon som følge av situasjonen og det å få et stikk, er større hvis man har lavt blodsukker.
 • ha med legitimasjon med bilde. Utgått pass regnes som gyldig ID i denne sammenhengen. Har du ikke legitimasjon, må du ha med foresatt/familie over 18 år som kan bekrefte identiteten din. 

Du skal ikke møte opp til vaksinasjon dersom du:

 • har forkjølelsessymptomer, feber over 38 °C eller andre tegn på infeksjonssykdom. 
 • har blitt vaksinert med annen vaksine i løpet av de siste 7 dagene. 
 • det bør helst ha gått 3 måneder siden gjennomgått koronasykdom.

Når du har fått vaksinen må du være i vaksinasjonslokalet på anvist plass i minimum 20 minutter. Dette er for at helsepersonell skal kunne observere deg og hjelpe deg, hvis det skulle oppstå en reaksjon av vaksinen.

Er du syk på vaksinasjonsdagen?

Da ber vi deg ta kontakt og avbestille timen og avtale ny time.

Om vaksinen

I Grimstads vaksinasjonsprogram brukes både vaksinen fra produsentene Pfizer/BioNTech, også kalt Comirnaty, og vaksinen fra Moderna, også kalt Spikevax. 

Begge vaksiner er mRNA-vaksiner, og baserer seg på den samme teknologien. De er svært like i hvordan de er bygget opp og fungerer. De vurderes som likeverdige og FHI anbefaler å kombinere de to vaksinene der dette er praktisk for å gjennomføre vaksinasjonsprogrammet.

Fra uke 38 i 2022 tilbyr kommunen den nye og oppdaterte vaksinen Comirnaty Original/Omicron BA.1 til oppfriskningsdose (dose 3 og 4). Dette er kun til oppfriskningsdoser, ikke til vanlig grunnvaksinering. 

Fra og med uke 39 i 2022 tilbyr kommunen den oppdaterte utgaven av Spikevax (Moderna). Denne skal kun brukes til oppfriskningsdose (dose 3 og 4). Vaksinen fra Pfizer/BioNTech (Comirnaty) brukes til både grunnvaksinasjon (dose 1 og 2) og boosterdoser (dose 3, 4, 5, og 6). Dose 5 og 6 er for de med kraftig redusert immunforsvar eller diagnoser dokumentert fra sin fastlege eller behandlende spesialist.