Gruppetilbud innen psykisk helse

Tankeviruskurs

Er selvtilliten frynsete og bekymringene hyppige? Lyst til å lære noen teknikker for å få det bedre? Kanskje le litt og bli kjent med noen hyggelig folk? Da kan du melde deg på et Tankevirus-kurs!

Tankevirus er et nyttig og gøyalt mestringskurs om hvordan tankene og oppmerksomheten påvirker humøret og handlingene dine. Kurset er utviklet av norske psykologer og forskere, og presenterer negative tanker som ulike tankevirus som kan behandles med psykologiske vitaminer

Målet med kurset

  • Kunnskap om normalfungering og hvor vanlig det er å ha negative tanker. Du lærer at tanker i seg selv er harmløse, det er hvordan vi reagerer på tanker som potensielt kan gjøre oss syke.
  • Kunnskap om det psykologiske immunforsvaret, og om hvordan det påvirker psykisk helse. Du lærer også om hvordan du skal ta vare på det psykologiske immunforsvaret ved å lage gode rammer for deg selv. 
  • Kunnskap om ulike tankevirus, og trening i å identifisere dem hos deg selv.
  • Ved hjelp av psykologiske vitaminer lærer du hensiktsmessige måter å forholde deg til tankene dine slik at du i større grad kan fungere, også i perioder med mye negative tanker.

    På nettsiden Tankevirus kan du lese mer om kurset

Kursene går over 2 x 2 timer. 
Kursene foregår på Vikhuset kurssenter

Hva koster det?

Kurset er gratis.

Påmelding

Kontakt Martin Sørvåg eller Hege Igland for å melde deg på.